Tomasz Starus Członkiem Zarządu Towarzystwa Ubezpieczeń Euler Hermes

18.12.2013
Z dniem 1 grudnia 2013 roku Tomasz Starus został powołany na Członka Zarządu Towarzystwa Ubezpieczeń Euler Hermes, należącego do międzynarodowej grupy Euler Hermes. Tomasz Starus nadzorować będzie obszar zarządzania ryzykiem oraz likwidację szkód.

Tomasz Starus karierę zawodową rozpoczął w 1998 roku w Korporacji Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych w Sekcji Oceny Ryzyka Krajowego. Z grupą Euler Hermes, będącą światowym liderem w ubezpieczaniu transakcji oraz dostarczającą raporty handlowe i odzyskującą należności, związany jest od 2000 roku, początkowo jako Specjalista ds. Ubezpieczeń Finansowych. W 2001 roku objął stanowisko Kierownika Zespołu w Biurze Oceny Ryzyka. W 2004 roku został powołany na Dyrektora Biura Oceny Ryzyka, odpowiedzialnego za monitoring portfela należności, sporządzanie analiz ekonomicznych oraz opracowanie i wprowadzenie modelu ratingowego dla polskich firm.

tomaszstarus.png

Tomasz Starus jest absolwentem wydziału zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego oraz studiów podyplomowych Executive MBA prowadzonych wspólnie przez Uniwersytet Warszawski i University of Illinois. Jako uczestnik licznych konferencji, inicjatyw branżowych i komentator ekonomiczny, od piętnastu lat współtworzy rynek ubezpieczeń należności w Polsce.

Euler Hermes oferuje produkty i usługi z zakresu ubezpieczenia należności w Polsce od 1998 roku. Obecnie zatrudnia 211 osób w swoich oddziałach w Warszawie, Poznaniu, Katowicach, Gdyni i Wrocławiu.​