Paul Flanagan pokieruje Euler Hermes w Polsce

05.04.2016

Z dniem 4 kwietnia Grupa Euler Hermes wyznaczyła Paula Flanagana na stanowisko CEO Euler Hermes w Polsce.

Paul Flanagan zastąpił Rafała Hiszpańskiego, który zrezygnował z zarządzania Euler Hermes w dniu 15 marca 2016 roku.

Paul Flanagan pracę w Euler Hermes (wówczas Trade Indemnity) rozpoczął w 1991 roku na stanowisku księgowego, w 1998 roku został mianowany na stanowisko Dyrektora Finansowego w Euler Hermes w Wielkiej Brytanii. W 2002 roku przejął odpowiedzialność za obszar oceny ryzyka, informacji i szkód. W 2007 roku został awansowany na CEO Euler Hermes Kanada i przeprowadził się do Montrealu. Do Londynu wrócił w 2010 roku obejmując stanowisko Regionalnego Dyrektora odpowiedzialnego za ryzyko w Europie Północnej.

Paul Flanagan z pochodzenia jest Irlandczykiem. Przed pracą w Grupie Euler Hermes pracował jako księgowy i audytor w Londynie w firmie Sun Exploration and Production – międzynarodowej spółce z sektora energetycznego. Jest certyfikowanym księgowym, dyplomowanym dyrektorem Institute of Directors oraz ukończył studia MBA w obszarze finansów i strategii na Open University.

****

Robert Dunaj
tel. 607-101-107
e-mail:Robert.dunaj@eulerhermes.com