Rafał Hiszpański Prezesem TU Euler Hermes

09.04.2013
​Komisja Nadzoru Finansowego podczas odbywającego się 9 kwietnia 2013 roku, 179 posiedzenia zatwierdziła Rafała Hiszpańskiego na Prezesa Zarządu Towarzystwa Ubezpieczeń Euler Hermes S.A.

Rafal_Hiszpanski_Prezes_TUEH.jpg

Rafał Hiszpański z międzynarodową grupą Euler Hermes, będącą światowym liderem w ubezpieczaniu transakcji oraz dostarczającą raporty handlowe i odzyskującą należności, jest związany od listopada 2012 roku, kiedy został powołany na Prezesa Zarządu Euler Hermes Services Polska Sp. z o.o.

Rafał Hiszpański przeszedł do Euler Hermes z Grupy WARTA, gdzie początkowo tworzył i zarządzał strukturami windykacyjnymi i działem obsługi sprzedaży. Następnie kierował projektem integracji back office’u operacyjnego Grupy KBC Polska, a także zarządzał działami administracji w spółkach Kredyt Bank S.A. oraz Grupy WARTA. Jednocześnie pełnił funkcję prezesa spółki Warta Nieruchomości Sp. z o.o. Ostatnio zajmował stanowisko dyrektora zarządzającego w TUiR Warta S.A., gdzie odpowiadał za sprzedaż ubezpieczeń dla klientów indywidualnych i biznesowych, w tym także poprzez sieci sprzedaży partnerów zewnętrznych.

Rafał Hiszpański jest absolwentem prawa Uniwersytetu Warszawskiego oraz zarządzania Szkoły Głównej Handlowej.

Euler Hermes oferuje produkty i usługi z zakresu ubezpieczenia należności w Polsce od 1998 roku. Obecnie zatrudnia ponad 210 osób w oddziałach w Warszawie, Poznaniu, Katowicach, Gdyni i we Wrocławiu.​